

Kaimiški putpelių kiaušiniai.
Ūkininkė laikosi tvarios žemdirbystės idėjos, putpelytės auginamos laisvėje, lesinamos natūraliais be GMO grūdais.
Tiekėjas: D. Urbonavičiūtės ūkis
Daivos Urbonavičiūtės putpelių ūkis – šeimos verslas, veikiantis jau daugiau nei 27 metus. Ūkis įsikūręs Matukiškių kaime, Vievio seniūnijoje, Elektrėnų savivaldybėje. Čia auginamos putpelės, iš kurių gaunami švieži putpelių kiaušiniai ir mėsa.
Produktai:
Putpelių kiaušiniai: Švieži, aukštos kokybės kiaušiniai, supakuoti dėžutėse po 12 arba 18 vienetų, taip pat didesnėse pakuotėse po 120 vienetų.
Putpelių mėsa: Siūloma šviežia ir marinuota putpelių mėsa, įskaitant krūtinėles, šlauneles, kepenėles, taip pat paruoštus gaminius, tokius kaip troškintos putpelės ir paštetas.
Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!
Paprastai putpelių kiaušinius gali vartoti kitiems kiaušiniams jautrūs žmonės. Visada pirmiausia rekomenduojame atsargiai pabandyti, kad įsitikintumėte, ar jums tinka.
Prieš valgydami putpelių kiaušinius, būtinai nuplauname ir verdame ne ilgiau nei 2 minutes. Putpelių kiaušinių lukštas yra valgomas. Tai natūralus kalcio, vitamino A ir D šaltinis. Kiaušinius taip pat galima valgyti nevirtus.
Putpelės kiaušinio lukštas ir itin tvirta apsauginė plėvelė ilgam užtikrina kiaušinio šviežumą. Maistingumas, nurodytas ant pakuotės, būdingas tik mūsų ūkyje surinktiems kiaušiniams, nes keičiasi skirtingai lesinamų putpelių kiaušinių maistingumas. Galiojimo laikas ir maistingumas yra nustatytas specialiais laboratoriniais tyrimais. Keturi putpelių kiaušiniai atitinka vieną įprastą vištos kiaušinį.
Maistinė vertė (100 g produkto):
Pastaba: Druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris.
Jums taip pat gali patikti
Velykos Lietuvoje - tai ne tik pavasario ir atgimimo šventė, bet ir tradicinių lietuviškų patiekalų šventė. Straipsnyje aptariama, kaip išlaikyti šias senąsias tradicijas, dekoruoti Velykų stalą ir pasiruošti šventiniam patiekalų gaminimui, nepamirštant šeimos susibūrimų svarbos.
Putpelių kiaušiniai yra maistingi ir universalūs ingredientai, kuriuos galima naudoti įvairiuose patiekaluose. Šiame straipsnyje sužinosite apie jų naudingąsias savybes, kaip pasirinkti kokybiškus kiaušinius ir tinkamai juos virti. Taip pat pateiksime keletą patarimų, kaip serviruoti ir panaudoti kiaušinius skaniuose patiekaluose. Daugiau apie putpelių kiaušinių virimo metodus ir receptus skaitykite mūsų išsamioje apžvalgoje.