

(2,80 €/kg)
Kilmės šalis: LIETUVA
Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!
Lietuvoje auginti agurkai neskubina gamtos. Jie bręsta po atviru dangumi arba šiltadaržiuose, lėtai, bet užtikrintai. Būtent tai ir suteikia jiems tikrą skonį – be kartumo, be dirbtinio traškumo. Jie nėra idealūs formomis, bet tobuli savo natūralumu.
Agurkai – tai beveik vien vanduo, bet jame slypi daug daugiau. Jie gaivina, padeda išvalyti organizmą, prisotina odą drėgme, turi vitaminų C, K, kalio ir antioksidantų. Tai puikus pasirinkimas karštą dieną – tiek salotose, tiek paprastai su trupučiu druskos ar šaukšteliu medaus.
Lietuviški agurkai nereikalauja pastangų. Jie tinka visur: švieži šalia bulvių su krapais, rūgštaus pieno sriuboje, rauginti žiemai ar tiesiog greitai pasūdyti su česnaku ir krapais. Jų skonis toks pažįstamas, toks artimas – lyg vasaros pradžios pažadas.