Putpelių kepenėlės ir širdelės (bus tik 04.18), 500 g

15,90 €

Žalios, šviežios, nešaldytos putpelių širdelės ir kepenėlės. Putpelės auginamos be GMO pašarų! Ypatingas produktas paštetams, terinams, tiesiog kepimui ar kitiems patiekalams ruošti. Kaip ir visus putpelių produktus - ruošti itin trumpai, vos keletą minučių. Puiki pirma mėsa mažyliams.

Tinka vartoti 5 dienas. Laikymo sąlygos -2˚- +4 ˚ C   

Tiekėjas: D.Urbonavičiūtės ūkis

Kiekis

Daivos Urbonavičiūtės putpelių ūkis – šeimos verslas, veikiantis jau daugiau nei 27 metus. Ūkis įsikūręs Matukiškių kaime, Vievio seniūnijoje, Elektrėnų savivaldybėje. Čia auginamos putpelės, iš kurių gaunami švieži putpelių kiaušiniai ir mėsa. 

Produktai:

Putpelių kiaušiniai: Švieži, aukštos kokybės kiaušiniai, supakuoti dėžutėse po 12 arba 18 vienetų, taip pat didesnėse pakuotėse po 120 vienetų. 

Putpelių mėsa: Siūloma šviežia ir marinuota putpelių mėsa, įskaitant krūtinėles, šlauneles, kepenėles, taip pat paruoštus gaminius, tokius kaip troškintos putpelės ir paštetas.

Mūsų krautuvė "SAVAM KIEME"

Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!

  • Adresas:Aguonų g. 11, 03213 Vilnius
  • Telefonas:+37068466010
  • Darbo laikas:
    • I-V:09:00-19:00 h
    • VI:10:00-16:00 h
    • VII:---

Prabangus putpelių kepenėlių paštetas

  • 250 g putpelių kepenėlių
  • 100 g sviesto (dalinti į dvi dalis)
  • 1 mažas svogūnas (smulkiai pjaustytas)
  • 2 skiltelės česnako (smulkiai pjaustytos)
  • 50 ml konjako (arba brendžio)
  • 50 ml grietinėlės (35%)
  • 1 arb. šaukštelis šviežio čiobrelio (arba ½ arb. šaukštelio džiovinto)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pašalink gysleles, jei jų yra.
  2. Keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto, suberkite supjaustytus svogūnus ir česnaką, kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (~3 min).
  3. Sudėkite kepenėles į keptuvę ir kepkite apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės – jos turi būti minkštos, bet viduje dar šiek tiek rožinės.
  4. Pilkite konjaką ir leiskite jam šiek tiek nugaruoti (~1 min).
  5. Keptuvės turinį dėkite į maisto smulkintuvą, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu. Sutrinkite iki šilkinės tekstūros.
  6. Likusius 50 g sviesto ištirpinkite ir supilkite į paštetą, vėl viską gerai išsukite.
  7. Sudėkite į indelį, uždenkite ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms (geriausia per naktį).

Skaniausiai patiekti su skrudinta prancūziška duona ar traškiais skrebučiais; su marinuotomis figomis, karamelizuotais svogūnais ar spanguolių uogiene arba skanauti prie taurės gero raudono vyno ar porto.