

Kumino aromatas šildantis, intensyvus, stiprus, šiek tiek karstelėjęs. Azijos šalyse kuminas laikomas prieskonių karaliumi, visame pasaulyje bene populiariausias prieskoninis augalas. Europoje netgi atsirado su šiuo prieskoniu susijusi vestuvių tradicija - jaunieji turėjo per visą ceremoniją su savimi turėti kumino sėklyčių. Manoma, kad tik tuomet jų šeimos gyvenimas bus ilgas ir laimingas.
Kumino sėklos buvo labai pagerbtos kaip kulinarinis prieskonis tiek senovės graikų, tiek romėnų ir vidurio Azijos virtuvėse. Jo populiarumą iš dalies lėmė tai, kad dėl pipirų skonio jis tapo gyvybingu juodųjų pipirų pakaitalu, kurie buvo labai brangūs ir sunkiai prieinami.
„Saujelė Gruzijos“ – tai įmonė, siūlanti natūralius prieskonius iš Gruzijos (Sakartvelo). Jų asortimente rasite įvairių prieskonių mišinių, tokių kaip Chmeli suneli, Adžika, Svanetijos druska ir daugelį kitų. Visos prieskoninės žolelės auginamos Račos regione, dar vadinamame Gruzijos „Šveicarija“, kur jos puoselėjamos su meile ir dideliu rūpesčiu šeimų, perduodančių šią tradiciją iš kartos į kartą. Svarbu paminėti, kad šiuose prieskoniuose nėra druskos ar kitų skonio stipriklių.
Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!
SAVYBĖS:
Kuminas savo išvaizda labai panašus į mūsų kmyną, todėl daug kas painioja. Tačiau nors išvaizda ir yra panaši, bet skonis, aromatas, savybės skiriasi. Jau seniai pastebėta , kad kuminas skatina apetitą, gerina virškinimą, todėl dedami į riebius mėsos patiekalus ( pavyzdžiui : į kiaulieną, ėriuką, žvėrieną, taip pat į ankštinius, sunkiai virškinamus patiekalus ).
Kumine yra kalcio, magnio, fosforo, vario, mangano, vitamino B1 ir daug kitų mikroelementų bei vitaminų. Kuminas taip pat yra imuninės sistemos stiprintojas, lengvina menstruacijų skausmus bei gydo diarėją, hemorojų, inkstų susirgimus. Kuminas veikia raminančiai, stiprina širdį ir nervų sistemą.
NAUDOJIMAS:
Kuminas dedamas į įvairius patiekalus, tik jo reikia dėti nedaug, jog neužgožtų skonio. Jeigu jums patinka kuminas dedame jį visur nemaltą, jeigu nelabai mėgstate ir norite prie jo priprasti geriau naudoti maltą. Kuminą dėkite gaminant plovą, sūrius, puikiai dera su troškintomis ( virtomis ) daržovėmis , tokiomis kaip bulvės, morkos, kopūstai, burokėliai, visos ankštinės daržovės; duonos gaminiai.