Ėrienos kepenėlės, 500 g (šaldytos)

6,00 €

(12,00 €/Kg)

Ėrienos kepenėlės ŠALDYTOS

Puikiai tinka troškiniams. "KATINO ŪKELIO" ėriena yra aukščiausios klasės mėsa, todėl puikiai tinka mažyliams. Mėsa neturi būdingo avienai poskonio.

SVARBU! Prekės svoris gali svyruoti, svoris bus patikslintas galutinėje sąskaitoje.

Tiekėjas: "KATINO ŪKELIS"

Ūkininkas, Ladas Katinas, 2014 metais nusprendė užsiimti avininkyste, kuri tarpukario Lietuvoje buvo itin populiari. Senąsias tradicijas atgaivinti siekiantis ūkininkas Nagurkiškių kaime, esančiame netoli Anykščių, įkūrė savo ūkį.

Žalios pievos, miškai, Nevėžos ežeras ir nedidelės kalvos. Tai vieta, kurioje “Katino ūkelio” avys praleidžia vasaras. Rudeniop, jos keliauja prie Šventosios upės, o iš ten į netoliese esančius šiltus tvartus, kadaise priklausius Šlavėnų dvaro savininkams.

Šiandien ūkis turi apie  220 avių.  Tvartuose jos šeriamos šienu, šienainiu, miežiais bei avižomis. Žiemos metu avys yra laikomos bandomis po 100. Gardo viduryje pastatome šieno rulonus, kad jos pačios galėtų paėsti kada nori ir kiek nori.

Ūkio produkcija yra aukščiausios rūšies, nes griežtai kontroliuojamas ėriukų amžių (nuo 2 iki 3 ir nuo 6 iki 12 mėnesių). Atsakingi darbuotojai prižiūri avis ir atidžiai jomis rūpinasi.

Mūsų krautuvė "SAVAM KIEME"

Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!

  • Adresas:Aguonų g. 11, 03213 Vilnius
  • Telefonas:+37068466010
  • Darbo laikas:
    • I-V:09:00-19:00 h
    • VI:10:00-16:00 h
    • VII:---

LAIKYMO SĄLYGOS:

Laikyti ne aukštesnėje nei -18°C temperatūroje. Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti!

MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO:

Energijos vertė: 1046 kJ / 250 kcal.
Riebalų: 20,0 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: ~8,0 g.
Angliavandenių: 0,0 g, iš kurių cukrų: 0,0 g.
Baltymų: 17,0 g.
Druskos: ~0,1 g (natūraliai esanti).

Jums taip pat gali patikti

Tinklaraštis

Kaimiškos mėsos ypatumai ir kuo skiriasi ėriena nuo avienos

KAIMIŠKOS MĖSOS YPATUMAI ..

Natūralus auginimas:

Gyvuliai dažniausiai auginami ganyklose, laisvai juda, maitinasi natūraliu pašaru — žole, šienu, grūdais iš ūkininko kiemo.

Vengiama intensyvių pramoninių pašarų ar hormoninių augimo priedų.

Kaimiški gyvuliai rečiau serga, nes gyvena arčiau natūralių sąlygų.

Tikresnis skonis:

Skonis sodresnis, ryškesnis, gali skirtis pagal sezoną ir gyvulio maitinimosi būdą.

Pavyzdžiui, kaimiška ėriena ar jautiena dažnai turi natūralų žolelių, pievų aromatą.

Tvarumas ir atsakomybė:

Pirkdami iš ūkininko, remiate vietinį smulkųjį ūkį.

Tokia mėsa dažniausiai neužauga fermose su didelėmis CO₂ emisijomis, todėl yra draugiškesnė aplinkai.

Maistinė vertė:

Natūraliai auginta mėsa gali turėti daugiau sveikųjų riebalų rūgščių (pvz., omega-3) ir aukštesnę kokybę.

Gyvulio gerovė turi įtakos mėsos struktūrai ir minkštumui.

Skaityti plačiau