

Visų grūdo dalių traiškyti rugiai yra maistingas, lėtai virškinamas produktas, praturtintas skaidulomis, geležimi ir antioksidantais. Jie padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, gerina virškinimą. Puikiai tinka košėms, sriuboms, apkepams ar duonos gaminiams.
Tiekėjas: "ZELBUKIS"
„Zelbukis” – tai Zelbų šeimos ūkis, įsikūręs šiaurės Lietuvoje, netoli Šiaulių, derlingose bei lygumomis garsėjančiose žemėse. Apskritus metus visi kartu sukamės kaip bitelės negalvodami, jog tai darbas – paprasčiausiai tai mūsų gyvenimas.
2014 metais įsigijome malūną ir patys pradėjome gaminti savo produkciją – valcuotus bei rupius viso grūdo miltus bei sėlenas. Miltai yra natūralūs, be jokių priedų ir pagaminti iš mūsų ūkyje užaugintų grūdų. Gamybos procesas įdomus bei išskirtinis ir tuom, jog vyksta remiantis senolių išmintimi. Grūdai turi būti malami ryte, tai jiems suteikia rytinės saulės energijos. Po sumalimo leidžiame miltams atsikvėpti ir subręsti, o tada rankomis perfasuojame į popierinius maišelius. Po kurio laiko, jau žiūrėk ir pyragu kvepia!
Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!
Maistingumas 100 g produkto: energinė vertė 1257 kJ / 300 kcal; Riebalai 1,7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,25 g; Angliavandeniai 72,8 g, iš kurių cukrų 1,5 g; Skaidulinės medžiagos 13,3 g; Baltymai 11,2 g; Druska 0 g.
Laikyti sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.