

Visų grūdo dalių traiškytos avižos košėms, kepiniams ar glotnučiams. Rekomenduojama maišyt su belukšte aviža. Tai vertingas skaidulų, vitaminų B, magnio ir geležies šaltinis, padedantis palaikyti virškinimą ir ilgiau išlaikyti sotumą.
Tiekėjas: "ZELBUKIS"
„Zelbukis” – tai Zelbų šeimos ūkis, įsikūręs šiaurės Lietuvoje, netoli Šiaulių, derlingose bei lygumomis garsėjančiose žemėse. Apskritus metus visi kartu sukamės kaip bitelės negalvodami, jog tai darbas – paprasčiausiai tai mūsų gyvenimas.
2014 metais įsigijome malūną ir patys pradėjome gaminti savo produkciją – valcuotus bei rupius viso grūdo miltus bei sėlenas. Miltai yra natūralūs, be jokių priedų ir pagaminti iš mūsų ūkyje užaugintų grūdų. Gamybos procesas įdomus bei išskirtinis ir tuom, jog vyksta remiantis senolių išmintimi. Grūdai turi būti malami ryte, tai jiems suteikia rytinės saulės energijos. Po sumalimo leidžiame miltams atsikvėpti ir subręsti, o tada rankomis perfasuojame į popierinius maišelius. Po kurio laiko, jau žiūrėk ir pyragu kvepia!
Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!
Maistingumas 100 g produkto: energinė vertė 1484 kJ / 352 kcal; Riebalai 6,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1,9 g; Angliavandeniai 64,2 g, iš kurių cukrų 2,1 g; Skaidulinės medžiagos 11,8 g; Baltymai 12 g; Druska 0 g.
Laikyti sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.