Ekologiškos mung pupelės 500 g

4,60 €

Pagrindinis išskirtinumas - mung pupelės nesukelia pilvo pūtimo. Jos pasižymį mineralų ir vitaminų gausa. Puikiai atstotų mėsą.

Mung pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario. Daigintų pupelių skonis primena šviežius, žalius žirnelius. Puikiai tinka dėti į įvairias salotas, sriubas, padažus ar mėgautis vienomis.

Paruošimas: perplauti ir  virti sultinyje ar vandenyje santykiu 1:3 apie 30-60 min.

Tiekėjas: "Du medu"

Kiekis

UAB „Du Medu“ – nedidelė šeimos kepykla, įkurta 2007 metais Purvininkų kaime, Prienų rajone.

Įmonė specializuojasi ekologiškų produktų gamyboje, siūlydama bemielę naminę duoną, kepamą su natūraliu raugu, sviestainius su natūraliu sviestu, sveikos sudėties sausuolius ir ekologišką šakotį. Vadovas perėmė ilgametes duonos kepimo tradicijas iš savo tėvų – ekologinės žemdirbystės atstovų Reginos ir Jono Račickų. Be kepinių, „Du Medu“ siūlo įvairius ekologiškus grūdus, sėklas, dribsnius, kruopas, džiovintus vaisius, riešutus ir natūralius valiklius.

„Du Medu“ siekia skatinti sveiką mitybą ir užtikrinti, kad vartotojams būtų prieinama kuo didesnė sveikų produktų pasiūla. 

Mūsų krautuvė "SAVAM KIEME"

Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!

  • Adresas:Aguonų g. 11, 03213 Vilnius
  • Telefonas:+37068466010
  • Darbo laikas:
    • I-V:09:00-19:00 h
    • VI:10:00-16:00 h
    • VII:---
Kilmės šalis Indija
Energinė vertė, kJ / kcal 1453/347
Riebalai, g 1,15
Sočiųjų riebalų rūgščių, g 0,35
Angliavandeniai, g 46,3
Cukrų, g 6,6
Baltymai, g 23,8
Druska, g 0,063
Laikymo sąlygos +6…+23 °C temperatūroje

Mung žirnių salotos

    Sudėtis: 1 puodelis džiovintų mung žirnių
    1 agurkas, supjaustytas kubeliais
    1 nedidelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
    1 raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais
    1/2 puodelio vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
    1/4 puodelio šviežių kalendrų, susmulkintų
    2 šaukštai alyvuogių aliejaus
    2 šaukštai citrinos sulčių
    1 arbatinis šaukštelis malto kumino
    Druskos ir pipirų pagal skonį


Instrukcija:

  1.     Džiovintus mung žirnius kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu. Mung žirnius pamirkykite vandenyje per naktį arba bent 8 valandas, kad jie suminkštėtų.
  2.     Išmirkytus mung žirnius nusausinkite ir dar kartą nuplaukite.
  3.     Į vidutinio dydžio puodą suberkite mung žirnius ir užpilkite juos vandeniu. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite. Virkite mung žirnius apie 20-25 minutes arba kol jie suminkštės, bet nebus minkšti. Nusunkite vandens perteklių ir leiskite jiems atvėsti.
  4.     Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusius mung žirnelius, kubeliais supjaustytus agurkus, susmulkintą raudonąjį svogūną, kubeliais supjaustytą raudonąją papriką, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus ir susmulkintą kalendrą.
  5.     Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, maltus kmynus, druską ir pipirus, kad gautumėte padažą.
  6.     Padažą supilkite ant dideliame dubenyje esančių mung žirnių ir daržovių. Viską sumaišykite, kol padažas tolygiai padengs salotų ingredientus.
  7.     Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius. Pagal skonį galite įpilti daugiau citrinos sulčių, druskos arba pipirų.
  8.     Uždenkite dubenį plastikine plėvele arba dangčiu ir palikite salotas šaldytuve bent 1 valandai, kad skoniai susilietų.
  9.     Prieš patiekdami paskutinį kartą išmaišykite mungų žirnių salotas. Jei norite, papuoškite keliomis papildomomis kalendros šakelėmis.
  10.     Mėgaukitės gaiviomis ir maistingomis Mung žirnių salotomis! Jas galima patiekti kaip lengvus pietus arba garnyrą prie bet kokio patiekalo.