Ekologiškos mung pupelės 500 g
Pagrindinis išskirtinumas - mung pupelės nesukelia pilvo pūtimo. Jos pasižymį mineralų ir vitaminų gausa. Puikiai atstotų mėsą.
Tiekėjas: "Du medu"
Mūsų krautuvė "SAVAM KIEME"
Mėgaukitės šviežiausiais maisto produktais, atkeliavusiais tiesiai iš vietinių ūkininkų, mūsų jaukioje krautuvėje - šurmuliuojančiame centre, kur miesto žavesys dera su geriausiomis ūkininkų siūlomomis gėrybėmis!
- Adresas:Aguonų g. 11, 03213 Vilnius
- Telefonas:+37068466010
- Darbo laikas:
-
- I-V:09:00-19:00 h
- VI:10:00-16:00 h
- VII:---
Mung žirnių salotos
Sudėtis: 1 puodelis džiovintų mung žirnių
1 agurkas, supjaustytas kubeliais
1 nedidelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais
1/2 puodelio vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
1/4 puodelio šviežių kalendrų, susmulkintų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinos sulčių
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
Druskos ir pipirų pagal skonį
Instrukcija:
- Džiovintus mung žirnius kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu. Mung žirnius pamirkykite vandenyje per naktį arba bent 8 valandas, kad jie suminkštėtų.
- Išmirkytus mung žirnius nusausinkite ir dar kartą nuplaukite.
- Į vidutinio dydžio puodą suberkite mung žirnius ir užpilkite juos vandeniu. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite. Virkite mung žirnius apie 20-25 minutes arba kol jie suminkštės, bet nebus minkšti. Nusunkite vandens perteklių ir leiskite jiems atvėsti.
- Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusius mung žirnelius, kubeliais supjaustytus agurkus, susmulkintą raudonąjį svogūną, kubeliais supjaustytą raudonąją papriką, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus ir susmulkintą kalendrą.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, maltus kmynus, druską ir pipirus, kad gautumėte padažą.
- Padažą supilkite ant dideliame dubenyje esančių mung žirnių ir daržovių. Viską sumaišykite, kol padažas tolygiai padengs salotų ingredientus.
- Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius. Pagal skonį galite įpilti daugiau citrinos sulčių, druskos arba pipirų.
- Uždenkite dubenį plastikine plėvele arba dangčiu ir palikite salotas šaldytuve bent 1 valandai, kad skoniai susilietų.
- Prieš patiekdami paskutinį kartą išmaišykite mungų žirnių salotas. Jei norite, papuoškite keliomis papildomomis kalendros šakelėmis.
- Mėgaukitės gaiviomis ir maistingomis Mung žirnių salotomis! Jas galima patiekti kaip lengvus pietus arba garnyrą prie bet kokio patiekalo.